Blodsbröder 2013

Plats

Göteborg (Lisebergsteatern)

Om

Efter att ha gjort megasuccée i Falkenberg avslutade Blodsbröder sin andra säsong med ett gästspel på anrika Lisebergsteatern i Göteborg. Publik och kritiker var eniga; ”Blodsbröder går rakt in i hjärtat”.

Blodsbröder handlar om tvillingarna Mickey och Eddie som skiljs åt efter födseln. Deras mamma, mrs. Johnstone, har redan många barn och har inte råd att försörja båda två utan ger bort Eddie till den förmögna Mrs. Lyons hos vilken hon arbetar som städerska. De svär vid bibeln att aldrig berätta och för sina andra barn säger Mrs. Johnstone att Eddie dött vid födseln och kommit till himlen.
När de är sju år träffas Mickey och Eddie av en slump och blir bästa vänner. De upptäcker att de fyller år på samma dag och bestämmer sig för att bli blodsbröder. De växer upp och klasskillnaderna gör sig mer och mer synliga mellan dem. Eddie röner stora framgångar vid universitetet och Mickey hamnar i fängelse. Bröderna är helt olika men fortfarande tvillingbröder med ett starkt band till varandra, utan att veta om det.

Medverkande: Robin Rösehag, Sonny Enell, Sara Axelsson, Pernilla Karlsson, Pierre Hagman, Caroline Sehm, Erik Persson, Emelie Nordin, Kålle Gunnarsson, Pernilla Karlsson och Andreas Andersen.

Regi: Kålle Gunnarsson
Sånginstudering: Ann Alinder
Koreografi: Ran Hamilton
Musiker: Olle Bergel, Johan Holmberg och Wictor Turegård