Blodsbröder 2012

Plats

Falkenberg (Teater Storan)

Om

Musikalen Blodsbröder har bl.a. spelats för utsålda hus i Londons West End i över 24 år, och är också en av Göteborgs Stadsteaters största succéer genom tiderna. När den sattes upp i Falkenberg 2012/2013 blev det en succé även där, älskad av publiken. Historien om tvillingarna Mickey och Eddie och deras mamma Mrs. Johnstone är en av musikalvärldens mest gripande och som publik tas man med på en känslomässigt hisnande berg-och-dalbanefärd som lockar till många skratt likväl som tårar. Blodsbröder utgjorde också startskottet för en ny musikaltradition på Teater Storan. Och vilken start!

Blodsbröder handlar om tvillingarna Mickey och Eddie som skiljs åt efter födseln. Deras mamma, mrs. Johnstone, har redan många barn och har inte råd att försörja båda två utan ger bort Eddie till den förmögna Mrs. Lyons hos vilken hon arbetar som städerska. De svär vid bibeln att aldrig berätta och för sina andra barn säger Mrs. Johnstone att Eddie dött vid födseln och kommit till himlen.
När de är sju år träffas Mickey och Eddie av en slump och blir bästa vänner. De upptäcker att de fyller år på samma dag och bestämmer sig för att bli blodsbröder. De växer upp och klasskillnaderna gör sig mer och mer synliga mellan dem. Eddie röner stora framgångar vid universitetet och Mickey hamnar i fängelse. Bröderna är helt olika men fortfarande tvillingbröder med ett starkt band till varandra, utan att veta om det.

Medverkande: Robin Rösehag, Sonny Enell, Sara Axelsson, Pierre Hagman, Kålle Gunnarsson, Caroline Sehm, Erik Persson, Emelie Nordin, Andreas Andersen och Pernilla Karlsson.

Regi: Kålle Gunnarsson
Sånginstudering: Ann Alinder
Koreografi: Ran Hamilton
Musiker: Olle Bergel, Johan Holmberg och Wictor Turegård