Bröderna Lejonhjärta 2007

Plats

Falkenberg (Hertigens Trädgård)

Om

Bröderna Lejonhjärta blev sommaren 2007 vår största produktion någonsin. Runt 60 personer på scen. Tre hästar. En drake. Eld. Vackra Hertigen. Den regnigaste sommaren i mannaminne. Publikrekord!

Med en stor ensemble, en eldsprutande drake och tre hästar var detta den största produktionen hittills. Den fantastiska berättelsen om Bröderna Lejonhjärta fick liv på den vackra spelplatsen på Hertigen, med Ätrans vatten som oslagbar kuliss. Givetvis var det även nattföreställningar av denna starka berättelse. Det blev den fjärde sommarteatern i samarbete med Nya Paraplyteatern och det var fler människor inblandade än någonsin. Bara ensemblen bestod av runt sextio personer i alla åldrar och bakom scenen fanns minst lika många engagerade syskon, föräldrar, släktingar och vänner. De inblandade föräldrarna var även detta året indelade i arbetsgrupper och eftersom flertalet av dem varit med tidigare visste de vad som gällde. Det var ett enormt engagemang och resultatet blev fantastiskt! Från Hertigens parkering och längs stigen nedåt trädgården, skapades en magisk promenad ner mot vår Körsbärsdal. Blommor, äkta och större i plast (skapade i pauser mellan repetitioner samt av sommarjobbande ungdomar) kantade stigen ner mot spelplatsen och satte redan där an den stämning vi ville åt. Byggruppen skapade en hel bergvägg som i vårt skådespel blev Katlagrottan och De brinnande bergen och det skapades kostymer, det affischerades i staden och med en lång föreställning som Bröderna Lejonhjärta, behövs det ett café i aktpausen. Dessutom hade vi detta året fått låna tre hästar av familjen Bertilsson i Heberg som skulle transporteras till och från föreställningarna. Allt detta och mer engagerade sig alla dessa människor i. Vad hade blivit gjort utan denna entusiasm?

Medverkande: Sigge Widmark, Simon Lydemar, Johnny Johansson, Emmi Christensson, Inge Linder, Svante Back, Magnus Bengtsson, Kålle Gunnarsson, Katarina Isaksson samt ensemble från Nya Paraplyteatern.