Vi på Saltkråkan 2014

Plats

Stockholm (Intiman)

Om

I år är det 50 år sedan Astrid Lindgrens älskade TV-serie om Tjorven, Båtsman och alla de andra på ön Saltkråkan hade premiär. Regissören Kålle Gunnarsson firade detta, redan i somras, genom att sätta upp sin egen version av ”Vi på Saltkråkan” i Falkenberg. Det blev stor succé bland både stora och små besökare och vi är därför mycket stolta över att kunna presentera denna fina familjeteater på Intiman i Stockholm. Det är en barnteater med musikinslag.

På ön Saltkråkan bor flickan Tjorven med sin stora hund Båtsman, mamma, pappa och sina två äldre systrar Teddy & Freddy. Tjorven vet och kan nästan allt, särskilt om hur saker och ting går till på just Saltkråkan. En dag i juni anländer familjen Melkersson till ön med pappa Melker i spetsen och hans fyra barn; Malin, Johan, Niklas och lille Pelle. De är stadsbor som ska spendera hela sommaren på Saltkråkan och sedan den dagen är ingenting sig likt för vare sig Melkerssons eller öborna. Sommaräventyren avlöser varandra och farbror Melker får inte riktigt den lugn och ro han tänkt sig. Vackra Malin blir precis som hemma i stan ständigt uppvaktad av efterhängsna beundrare, något som hennes yngre bröder ger sig den på att sätta stopp för. Tur att Tjorven finns där genom alla strapatser, aldrig sen med kloka råd och intressanta frågor.

Ska man göra Vi på Saltkråkan ska Farbror Melker bada och man måste ha en riktig St Bernadshund. På Intiman byggde vi en pool med 4,8 ton vatten i och hittade Stockholms största St Bernadshund på 85 kg! Dessutom hade vi en kanin och en lite mindre hund som vi också delade loge med. En härlig sommarföreställning mitt i kalla vintern, Stockholms skärgård hade flyttat in på Intiman. En föreställning med mycket humor men även stort allvar.

Medverkande: Evelina Eklund/Louise Engdahl, Malte Hallgren/Markus Engdahl, Fabienne Galder/Meleah Myhrberg, Robin Rösehag, Hanna Elffors-Elfström, Oscar Wallgren, Elias Elffors-Elfström, Mikael Ahlberg, Kristian Ståhlgren, Anna Hallgren, Ada Hallgren, Emelie Junegren, Petronella Wester, Martin Hallgren, Amanda Junegren, Andrea Falk, Kajsa Amnehagen, Jonatan Falk och Ulf Blixt.

Foto: Göran Wallgren