The Full Monty 2023

Om

Nu släpps biljetterna till årets kanske roligaste, hjärtevärmande och optimistiska musikal THE FULL MONTY! Har du sett kultfilmen som blev en stor kritikersuccé när den släpptes 1997 så är det nu dags att uppleva musikalen!

Premiär 9 MARS 2023 på Intiman i Stockholm!

THE FULL MONTY är en musikalkomedi med häftig pop-rockmusik och fin story baserad på kultfilmen med samma namn som blev en stor succé när den släpptes 1997. Den handlar om en grupp arbetslösa stålarbetare som är frustrerade över livet, kvinnorna och arbetet, som bestämmer sig för att oavsett utseende, förmåga eller något annat så kommer de att bli de bästa ”chippendale-stripparna” som Yorkshire någonsin sett. Trots att berättelsen är en komedi berör den även allvarliga ämnen som arbetslöshet, fäders rättigheter, depression, impotens, homosexualitet, kroppsuppfattning, arbetarklasskultur och självmord.

The Full Monty vann BAFTA Award och European Film Award för bästa film och var nominerad i Acadamy Awards för bästa bild, bästa regi och bästa originalmanus. British Film Institute rankade The Full Monty som den 25:e bästa brittiska filmen under 2000-talet. Filmen anpassades till musikal 2000 och till teater 2013. The Full Monty var en stor kritikersuccé vid filmsläppet och rönte en stor internationell kommersiell framgång.

Historien utspelar sig i Sheffield, South Yorkshire, under 1990-talet och handlar om sex arbetslösa män, fyra av dem före detta stålarbetare, som bestämmer sig för att sätta upp en egen strippshow (à la Chippendale-dansarna) i sin hemstad. Sedan Jerry (Gaz i filmen) blev av med sitt jobb har han inte kunnat betala underhåll till sitt ex som nu har fått ensam vårdnad om sonen. En dag ser Jerry en skara kvinnor som köar utanför en lokal klubb för att se en Chippendales striptease. Han förstår att här skulle han kunna tjäna pengar och blir väldigt inspirerad till att bilda sin egen stripteasegrupp med hjälp av lokala män, i hopp om att tjäna tillräckligt med pengar för att betala av sina underhållsskulder. Han inser att manlig striptease är den lätta och rätta vägen till både pengar och kvinnor. Jerry förklarar för männen att deras show kommer att bli mycket bättre än de välkända Chippendales-dansarna eftersom de kommer att gå ”the full Monty” – strippa hela vägen – därav titeln.

Tafatt skapar de sin egen koreografi. Problemet är att de inte ser bra ut och de kan INTE dansa.

The Full Monty är en berättelse med mycket hjärta. Ända till slutet kommer publiken att undra om dessa missanpassade män verkligen kommer att lyckas. Med en häftig blandning av knivskarp humor, kraft och styrka som gör en tårögd är denna hjärtevärmande, optimistiska komedi ett måste för alla!

I rollerna

Jerry Lukowski             Erik Frisberg    

Pam Lukowski              Joanna Perera  

Nick Lukowski              Ian Hammarbäck/Erik Norgren  

Teddy Slaughter           Simon Forsberg 

Dave Bukatinsky          Simeon Lindgren  

Georgie Bukatinsky      Maria Wells  

Harold Nichols             Ludvig Ryman  

Vicki Nichols                Sussi Björninger 

Malcolm Macgregor     Christofer Nilsson 

Molly Macgregor          Maria Wells

Ethan Girard                 Martin Urech  

Pekka Numinen            Simon Forsberg 

Jeanette Burmeister     Charlotte Nilsson 

Buddy Walsh                 Simon Forsberg 

Estelle Genovese          Emma Karlsson  

Joanie Lish                    Liv Sundblad                                               

Manus: Terrence MC Nally

Regi: Kålle Gunnarsson

Text & Musik: David Yazbek

Översättning: Sven Hugo Persson

Köp biljetter här!