Blodsbröder 2014

Plats

Falkenberg (Stadsteatern)

Om

På publikens begäran sattes Blodsbröder upp igen i Falkenberg hösten 2014. Denna gång på Stadsteatern. Med stora delar av ”originalensemblen” blossade kärlekshistorien mellan Blodsbröder och publiken upp igen med full kraft. Man planerar att återigen sätta upp Blodsbröder inom en inte alltför avlägsen framtid, då kärleken aldrig tycks sina.

Blodsbröder handlar om tvillingarna Mickey och Eddie som skiljs åt efter födseln. Deras mamma, mrs. Johnstone, har redan många barn och har inte råd att försörja båda två utan ger bort Eddie till den förmögna Mrs. Lyons hos vilken hon arbetar som städerska. De svär vid bibeln att aldrig berätta och för sina andra barn säger Mrs. Johnstone att Eddie dött vid födseln och kommit till himlen.
När de är sju år träffas Mickey och Eddie av en slump och blir bästa vänner. De upptäcker att de fyller år på samma dag och bestämmer sig för att bli blodsbröder. De växer upp och klasskillnaderna gör sig mer och mer synliga mellan dem. Eddie röner stora framgångar vid universitetet och Mickey hamnar i fängelse. Bröderna är helt olika men fortfarande tvillingbröder med ett starkt band till varandra, utan att veta om det.

Medverkande: Robin Rösehag, Sonny Enell, Sara Axelsson, Pernilla Karlsson, Pierre Hagman, Emelie Nordin, Thord Hansson, Thore Norrby, Charlotte Nilsson och Kålle Gunnarsson.

 

Regi: Kålle Gunnarsson
Sånginstudering: Ann Alinder
Koreografi: Ran Hamilton
Musiker: Jonatan Bengtsson, Staffan Andersson och Emil Esborn