Pippi Långstrump 2015

Plats

Stockholm (Intiman)

Om

2015 års familjeföreställning åkte först på turné och gästade därefter Intiman i Stockholm under jullovet. Efter tidigare succéer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Peter Pan var det nu dags att ge plats för världens starkaste tjej, Pippi Långstrump!

Den första boken om Pippi kom i november 1945 och 2015 fyllde hon således hela 70 år. Detta firade vi med att sätta upp en föreställning som baseras på Astrid Lindgrens originalmanus Pippi Långstrump flyttar in.

I föreställningen fick vi följa med när Pippi Långstrump och hennes vänner bjöd på sång, musik, dans, spänning och massor av skratt för hela familjen. När Pippi, världens starkaste tjej, flyttar in i Villa Villekulla blir grannbarnen Tommy och Annika både nyfikna och förvånade. Hon har en häst på verandan och en egen apa! Det blir spännande värre med poliser och dessutom en Prussiluska som inte tycker att en liten flicka som Pippi kan klara sig själv. Pippi och hennes vänner bjöd på mängder av bus och hyss som fick publiken att vrida sig av skratt.

Pippi är inte bara fantasifull och påhittig, hon är också en fantastiskt rolig lekkamrat – något som Tommy och Annika fick uppleva varje gång kompistrion hamnade i tokiga situationer. Allt enligt Astrid Lindgrens klassiska originalmanus.

Medverkande

Pippi: Emma Karlsson/Anngelina Rautalin
Tommy: Malte Johansson/Johan Grimbeck
Annika: Amanda Junegren
Kling: Mikael Ahlberg
Klang: Martin Hallgren
Fru Prusselius: Anna Hallgren/Jessica Stendahl
Efraim Långstrump: Thomas Hedengran
Starke Adolf/Pirat: Simon Tibblin

Ensemble

Ada Hallgren
Malte Hallgren
Elias Elffors-Elfström
Kajsa Amnehagen
Emelie Junegren
Oscar Wallgren
Julia Grimbeck

Foto: Göran Wallgren